Pravila zasebnosti

Ta pravila zasebnosti urejajo ev. zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih ELNET d.o.o. oziroma upravljavec osebnih podatkov lahko zbira od vas, ko ste v komunikaciji z nami in veljajo za vse uporabnike spletne strani elnet.si..

 

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata, Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES, v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov, GDPR) in vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/22 s spremembami in dopolnitvami, v nadaljevanju: ZVOP-2) je:

ELNET d.o.o. (v nadaljevanju: ELNET d.o.o., upravljavec)
Spodnje Izlake 10 A
1411 Izlake

Tel: 03 56 79 540
E-pošta: info@elnet.si

 

Osebni podatki in ev. namen njihove obdelave

ELNET d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, ev. hrambi in obdelavi osebnih podatkov skrbno ravna v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker na spletni strani elnet.si lahko obstajajo povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na ELNET d.o.o., ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito vaših osebnih podatkov na njihovih spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov. Upravljavec ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom, nepredvidljiv medij.

 

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se z vprašanjem obrnite na nas preko e- pošte: info@elnet.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi varstva osebnih podatkov.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

 

Čas hrambe osebnih podatkov

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

 

Piškotki

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletne strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopate do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki ste jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, ali je uporabnik že obiskal to spletno mesto, in pri naprednih aplikacijah, kjer se lahko z njihovo pomočjo nastavitve ustrezno prilagodijo. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate kot uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje prijaznih spletnih storitev uporabnikom. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez piškotkov lahko ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve in izkušnje na spletni strani, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je še več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

 

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta oziroma spletne strani se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite tudi z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Ta spletna stran omogoča nastavitve piškotkov že ob prvem obisku.

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

 

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

 

 

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

Upravljavec lahko spremeni pravila zasebnosti brez predhodnega obvestila, zato vam priporočamo, da na portalu elnet.si preverite vsebino pravil zasebnosti. V kolikor s spremenjenimi pravili zasebnosti ne soglašate, prenehajte z uporabo oziroma ogledom spletne strani elnet.si. V nasprotnem primeru se šteje, da s spremembo pravil zasebnosti soglašate in jo sprejemate.

ELNET d.o.o.
Izlake, junij 2023

crossmenu